Καλωσόρισμα στην Νέα Αθλητική Χρονιά 2022 - 2023

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,
Η νέα αθλητική χρονιά ξεκίνησε. Βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της αθλητικής οικογένειας του «ΑΜΕΙΝΙΑ» και την ομαλότητα της προπόνησης, είναι η ευγένεια και ο αλληλοσεβασμός, μεταξύ των μελών της.
Στο πλαίσιο του διαπαιδαγωγικού χαρακτήρα της άθλησης γνωρίζεται ότι:

Αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον πάντα με σεβασμό (αξιοπρεπή γλώσσα - σωστή στάση και εμφάνιση) και δεν ξεφεύγουμε από τα όρια της ευπρέπειας. Όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο: εξάσκηση σε σώμα και πνεύμα, μέσω του αθλητισμού, σε ασφαλές, πολιτισμένο περιβάλλον.
Δεν επιτρέπεται η καθ’ οποιονδήποτε τρόπο και είναι ανεπιθύμητη, κάθε συμπεριφορά βίας: λεκτικής ή σωματικής, διακρίσεων, εκφοβισμού, ή παρενόχλησης.
Σεβόμαστε απολύτως, την προσωπικότητα, τις ιδιαίτερες ανάγκες, την κοινωνική θέση, τα πολιτιστικά, θρησκευτικά, ή φυλετικά χαρακτηριστικά, των αθλητριών και αθλητών.
Το κάπνισμα, το αλκοόλ και η χρήση απαγορευμένων ουσιών δεν επιτρέπονται.
Τηρούμε τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής στους κοινόχρηστους χώρους. Δεν ρυπαίνουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου και γενικά το χώρο που δραστηριοποιούμαστε.
Προσέχουμε και τακτοποιούμε το αθλητικό υλικό, κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε.
Είναι ευνόητο ότι η δημόσια κριτική που στρέφεται κατά συναθλητών, γονέων-κηδεμόνων, προπονητών, φιλάθλων - μελών του ΑΜΕΙΝΙΑ, δεν γίνεται αποδεκτή. Οι σχέσεις όλων αυτών πρέπει να διέπονται από πνεύμα αλληλοσεβασμού και αποδοχής.
Γνωρίζουμε ήδη, ότι οι γονείς εξηγούν τα παραπάνω αυτονόητα στα παιδιά τους, ωστόσο οφείλουμε να υπενθυμίζουμε, ότι:
Δεν είναι κακό, το διαφορετικό μαλλί, το διαφορετικό ύψος, το διαφορετικό βάρος, η διαφορετική απόχρωση του δέρματος, το διαφορετικό χαρακτηριστικό, απλά είναι κάτι διαφορετικό από το δικό μας!
Δεν είναι κακό, να φοράς τα ίδια παπούτσια ή φόρμες, να φέρεις ένα πιο παλιό σακίδιο. Η όρεξη, η προσπάθεια, οι στόχοι και τα όνειρα, είναι πάντα ίδια: με παλιά ή με καινούρια, φθηνά ή ακριβά.
Ειδικά, οι «παλαιότεροι» αθλητές «προσεγγίζουμε» τους νεότερους, βοηθώντας να φτάσουν τα όρια που έχουν θέσει και γενικά δεν αποκλείουμε κανέναν, επειδή «είναι διαφορετικός», ή δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με εμάς.
Με τον σεβασμό στην προσπάθεια, στην ψυχική δύναμη που χρειάζεται κάποιος για να συμμετάσχει και να αγωνιστεί, στο ρυθμό και στον τρόπο λειτουργίας του άλλου, κατακτάται η αποδοχή και η εκτίμηση. Με ομαδικό πνεύμα.
Δυνατοί, γενναίοι, ευγενικοί, οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!
Χαρούμενη και Δημιουργική Αθλητική Χρονιά!

Διαβάστε περισσότερα ΝΕΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αθλητές που ξεχώρισαν

...για περισσότερους αθλητές μας πατήστε εδώ

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και ενημερωθείτε πρώτοι για Νέα, Αποτελέσματα Αγώνων κ.α.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.